Vodič za Nakup Clip On Podaljškov – špangice

sprememba pričeske s clip on podaljški

Clip on podaljški so prava inovacija. So učinkovito sredstvo za vse posameznice, ki želijo svoj videz popestriti ali osvežiti. Z njihovo pomočjo lahko psokrbimo, da bodo naši lasje izgledali bujnejši in voljneši. V vsakih vremenskih razmerah boste izgledale elegantno in urejeno. Clip on podaljški vam omogočajo, da se lažje odločite o stvareh,ki zadevajo vašo frizuro. Če ste kratkolaska, vam ni potrebno čakati celo večnost za želeno dolžino. V kolikor z dolžino niste zadovoljni oz. se vam zdi, da vam ne pristaja, si podaljške lahko kadarkoli odstranite. Tako vstavljanje kot tudi odstranjevanje podaljškov sta izredno enostavna postopka. Zato so ti podaljški tako priljubljeni.

Njihova priljubljenost pa odlikuje tudi več dodatnih praktičnih lastnosti. So izredno enostavni za negovanje, trpežni ter izdelani iz kvalitetnega materiala. Kar pa je najpomembneje, so cenovno ugodni in dostopni prav vsakomur.

Ker pa je na trgu prava poplava raznoraznih lasnih podaljškov, hitro pristanemo v dilemi, kaj izbrati. Kaj je dovolj dobro za nas in dovolj kvalitetno ter hkrati v okvirih naših finančnih zmožnosti.

Poznamo sintetične ali naravne clip on podaljške. Izbirate lahko med različnimi barvami, dolžinami ter stili. Glede na vaše želje in potrebe si izberete tiste, ki vam najboljše ustrezajo. Če si želite volumna in bujnosti ali pa le dolžine, potem ste na pravem mestu.

Uporaba clip on podaljškov je izredno enostavna. Dragi obiski frizerskih salonov niso potrebni, saj si jih lahko pritrdite sami (s pomočjo špangic).

Ker je izbira barv in dolžin zelo pestra, si lahko izberete tiste podaljške, ki se najbolje ujemajo z vašimi naravnimi lasmi. Delujejo zelo neopazno in naravno. Če si torej želite veliko ali majhno spremembo, so clip on podaljški pravi za vas. Z njihovo pomočjo boste v vsakem trenutku izgledali kot iz škatlice. Clip on podaljške lahko tudi oblikujte, zato lahko si vsak dan pričarate novo frizuro, ki ustreza vašim željam, potrebam in počutju.

Na voljo je več vrtst clip on podaljškov. Medtem, ko se odločate za prave izmed njih, bodite pozorni na: način pritrjevanja, tip podaljškov, barvo, dolžino, stil. Na podlagi teh faktorjev izberete podaljške, ki so pravi za vas. Vedno pa poslušajte sebe ter upoštevajte svoje interese in želje.

1. Tipi

Na voljo so trije tipi clip on podaljškov:

 • naravni
 • sintetični
 • podaljški v obliki lasnih dodatkov

Glede na svoje želje in potrebe si izberete tisti tip, ki ustreza vam. Pri tem pa upoštevajte prednosti in slabosti, ki jih ima vsak tip podaljškov. V pomoč naj vam bodo spodnji opisi.

Naravni

Pri izbiri  clip on podaljškov je pomembno, da ste pozorni na njihovo kvaliteto. Naraven material zagotavlja dolgo vzdržljivost in enostavno nego. Naravni clip on podaljški so izdelani iz 100% naravnih človeških las. To je razlog, zakaj je ta tip podaljškov najbolj kvaliteten. Njihov izgled je popolnoma naraven. Vaši lasje ter podaljški se bodo tako popolnoma ujemali in nihče ne bo opazil, da nosite podaljške. Naravne podaljške pa lahko tudi brezskrbno obdelujete na najrazličnejše načine (šamponiranje, barvanje, ravnanje, kodaranje …). V nobenem primeru se ne bodo poškodovali. Z njimi lahko ravnate prav tako, kot bi ravnali s svojimi naravnimi lasmi.

Remy je oznaka za kvaliteto in vzdržljivost. Remy podaljški so torej najbolj kvalitetni podaljški na trgu. Njihove glavne značilnosti so:

 • Lasje se ne vozlajo in ne zapletajo, saj so razporejeni v isto smer rasti las.
 • Pri Remy podaljških se uporabljajo izključno najboljši neobdelani lasje, ki nikoli niso bili barvani.
 • Remy standardi zagotavljajo najboljšo kvaliteto lasnih podaljškov. Povrhnjica ostane nedotaknjena, lasje pa so čisti, močni, mehki, žametni in sijoči, njihova barva pa ostane močna.

Glede na kvaliteto razvrščamo Remy lasne podaljške v tri skupine:

 • Remy lasje s povrhnjico
 • Remy lasje brez povrhnjice
 • Neobdelani lasje

Remy lasje s povrhnjico so naravni človeški lasje, katerim pri obdelavi povrhnjica ni bila odvzeta. Da bi se obdržala usklajenost korena in konice, so delno ročno obdelani. Ti podaljški so cenovno sicer malo dražji, vendar so vredni svojega denarja. Z njimi lahko namreč ravnamo prav tako kot s svojimi lasmi. Kljub barvanju, umivanju in termičnem obdelovanju, bodo podaljški ostali v odlični formi.

Remy lasje brez povrhnjice so naravni človeški lasje, katerim je bila povrhnjica pri obdelavi odstranjena, tako da je lažje razvrstiti vlakna glede na usklajenost korena in konice. Teh podaljškov ni mogoče barvati in termično obdelovati, saj niso preveč obstojni. Imajo pa pozitivno lastnost, in sicer da se ne zapletajo, saj nimajo povrhnjice..

Neobdelani lasje so naravni človeški lasje, ki niso obdelani niti barvani. Uporabljamo jih za izdelovanje lasulj ali podaljškov. Ti lasje so razvrščeni v pramena in zvezani še preden so postriženi. To jim zagotavlja, da se ohrani smer od korena do konice vsakega lasnega vlakna posebej.

2. Stil

Podaljški so na voljo v treh različnih stilih:

 • ravni
 • valoviti
 • skodrani

Glede na svoj stil, želje in potrebe izberete pravi stil podaljškov za vas. Pomembno pa je tudi, da upoštevate obliko svojega obraza. Glede na to ali imate okroglo, ovalno, kvadratno ali srčasto obliko obraza, se odločite za tisti stil podaljškov, ki vam najbolj laska.

Ovalni obliki obraza pristjajo skorajda vse oblike pričesk. Pozorni bodite morda je pri zelo dolgih in popolnoma ravnih laseh, saj bodo slednji vaš obraz še podaljšali.

Skodrani in valoviti lasje so primeni predvsem za okrogel ali srčast obraz, prav tako pa so ustrezni tudi za kvadratasto obliko obraza, saj obrazne poteze zmehča in naredi bolj mehke in nežne.

3.Namen

Clip on podaljški lahko služijo različnim namenom. Glede na vaše želje in potrebe se odločite za tiste, ki vam najbolj ustrezajo. Premislite o tem, kakšno spremembo si želite ter koliko truda, časa in denarja ste namenjeni vložiti v vzdrževanje podaljškov. Če se odločate za veliko spremembo, potem lahko posežete po popolnoma drugi dolžini in barvi, kot jo imate sedaj. Če pa želiute le manjšo osvežitev videza, potem zadostuje že nakup posameznih pramenov, ki jih namestite na posamezne dele glave.

Manjše spremembe s clip on podaljški

Clip on podaljški, s katerimi boste dosegli manjše spremembe, so vam na voljo v obliki pramenov, frufru-jev ipd. Manjše posege lahko naredite kar doma, za to ni potrebno obiskocati dragih frizerskih salonov. Če želitet svoj videz popestriti, bodisi za delovno okolje, večerne izhode ali pa prosti čas, v vsakem primeru bodo clip on podaljški najenostavnejša rešitev. Dodatna prednost je še ta, da jih lahko odstranite, kadarkoli si zaželite.

Ko kupujete posamezna clip on pramena, bodite pozorni na širino posameznega čopka, ki mora biti srednja ali ozka. Če so čopki preširoki, potem se barvno ne bodo dobro ujemali z ostalimi. Z ozkimi čopki pa barvne razlike ne bodo toliko opazne.

Večje spremembe s clip on podaljški

Če si zaželite velike spremembe, vendar nimate dovolj dolgih in gostih las za frizuro, katero želite imeti, potem lahko želen učinek dosežete s clip on podaljški. Ni vam potrebno čakati mesece in mesece, da vam lasje zrastejo do želene dolžine, saj lahko dolžino preprosto dodate s pomočjo podaljškov.

Izbirate lahko nad najrazličnejšimi dolžinami podaljškov. Pri nakupnu morate biti pozorni na ujemanje podaljškov z vašimi lasmi. Prvič, barva podaljškov in vaših naravnih las, naj bo kar se da podobna. V kolikor se barvi med seboj razlikujeta, bo to hitro opazno in ne bo delovalo naravno. Drugič, pozorni morate biti na teksturo podaljškov, ki naj se ujema s teksturo vaših las. Če boste ujeli pravo barvo in teksturo, potem bodo podaljški delovali zelo naravni in nihče ne bo niti opazil, da to niso vaši naravni lasje.

Poleg dolžine pa lahko podaljški poskrbijo tudi za volumen. Če imate redke lase in si želite bujne frizure, potem bodite pri nakupu pozorni na vrsto podaljškov, ki doda volumen. Pri tej vrsti podaljškov, ki skrbi za volumen, ni tako pomembno, da se barvno ujemajo z vašimi naravnimi lasmi. Podaljški bodo namreč skriti spodaj, pod naravnimi lasmi. Poskrbite, da sta si barvi podaljškov in vaših las kar se da podobni, vendar tudi če barvi nista popolnoma identični, to ne bo vplivalo na naraven izgled frizure.

4.Trpežnost

Trpežnost podaljškov je odvisna od njihovo kvalitete oz. od materiala iz katerega so narejeni. Najkvalitetnejši podaljški, ki imajo najdaljšo življenjsko dobo so podaljški remy kvalitete, ki so popolnoma naravni, narejeni iz 100% človeških las.  Če jih primerno negujete, jih lahko nosite tudi do enega leta. V primeru, da uporabljate preveč izdelkov za lase in, da jih ne perete redno, se bodo podaljški odbržali le pol leta. Torej, bolje kot boste z njimi ravnali, dlje vam bodo služili.

5.Nega

Nega clip on podaljškov je izredno enostavna. Negujete jih lahko enako, kot svoje naravne lase. Lahko jih umivate s šamponom ter uporabljate balzam. Uporaba balzama je še posebej priporočljiva, saj bodo z njegovo uporabo podaljški ostali zdravi, sijoči in mehki. Lahko jih tudi sušite s sušilnikom za lase, vendar tega ne počnite prepogosto. Najbolje jih je posušiti kar na zraku, saj jim s tem zagotovite tudi daljšo življenjsko dobo.

Naravne podaljške remy kvalitete lahko tudi termično obdelujete (kodranje, ravnanje). Pazite le na to, da pred lase pred termičnim obdelovanje zaščititie s sprejem za zaščito las. Podaljškov, ki pa so izdelani iz sintetičnega materiala, pa ni priporočljivo termično obdelovati, saj se lahko stopijo, če pridejo v stik z vročim preparatom.

Podaljške lahko tudi barvate. Vendar je bolj priporočljivo, da jih potemnite, kakor posvetlite. Še posebej pozorni morate biti v primeru beljenja las, saj so slednji na to najbolj občutljivi. Barvanje podaljškov raje prepustite profesionalnim rokam v salonu, kot pa da se tega lotite doma. Podaljški, ki so enkrat že bili pobarvani, se namreč ne morejo vrniti v prvotno podobo.

6.Barva in dolžina podaljškov

Clip on podaljški so na voljo v različnih barvnih odtenkih. Ko izbirate pravo barvo za vas, bodite pozorni na dva kriterija:

 • Ujemanje naravne barve las z barvo podaljškov.
 • Ujemanje barve podaljškov z vašim tonom kože, osebnim stilom.

Ujemanje naravne barve las z barvo podaljškov je najpomembnejši kriterij, kateremu je potrebno zadostiti, če želite efekt naravnega videza. Če se barvi razlikujeta, bo to kar hitro opazno. Gotovo pa si ne želite, da je že na daleč opazno, da nosite podaljške. Če podaljške kupujete preko spleta je pravo barvo zagotovo težje izbrati, saj so odtenki na računalniškem ekranu lahko popolnoma drugačni kot pa v živo. Zato je morda najbolje, da ponudniku pošljete kar svojo sliko in vam potem on svetuje pravo barvo za vas.

Prav tako je pomembno tudi to, da se barva podaljškov ujema tudi s tonom vaše kože ter osebnim stilom. Če je vaš ton kože bolj hladen, potem so za vas primerni hladnejši odtenki las. To so odtenki, ki ne vsebujejo nobenih toplih barv (npr. rumena, rdeča). Hladnemu tipu lepo pristajajo pepelnati toni. Če pa je vaša koža topla, z rumenkastim pridihom in če imate morda tudi malo pegic, potem vam pristajajo tople barve.

barve clip on podaljškov

Ko se odločate za dolžino podaljškov, je morda najbolj primerno, da se odločite za srednjo dolžino. Podaljški, ki so zelo zelo dolgi, lahko kaj hitro izgledajo nenaravno. Poleg tega pa naravne lase tudi preveč obtežijo in jih posledično lahko poškodujejo, saj je lasni koren obremenjen s preveliko težo.

dolžina clip on podaljškov

7. Cena Podaljškov

Cena podaljškov sovpada z njihovo kvaliteto. Naravni podlajški remy kvalitete so najbolj kvalitetni, so pa tudi cenovno najdražji. Najcenejši pa so podaljški, narejeni iz sintetičnega materiala. Pri izbiri podaljškov bodite pozorni tudi na to, koliko časa boste podaljške nosili. Če želite podaljške uporabiti zgolj za večerni izhod, potem je morda smiselno, da se odločite za tiste podaljške, ki so cenovno nižjega razreda. Če pa boste podaljške nisli ves čas, potem je smiselno, da se odločite za boljšo kvaliteto in investirate v nakup več denarja.

nakup clip on podaljskov

Poglejte si še :

Nega Clip on podaljškov

Vstavljanje Clip on podaljškov

Kako Umivati Clip on podaljške