Kako Umivati Clip on Lasne Podaljške?

Pripravljeni ste, da boste umili clip on lasne podaljške. Umivanje podaljškov je zelo preprosto, skoraj kot da bi umivali vaše naravne lase. Spodaj si lahko ogledate tudi slikovni prikaz umivanja za bolj nazorno predstavo.

Prva stvar je razmislek o tem, kateri šampon je najbolje uporabljati za lasne podaljške. Za vas smo pripravili nekaj priporočil glede šampona, ki lahko celo podaljša življenjsko dobo podaljškov.

Najboljši šamponi za podaljške prihajajo iz višjega cenovnega razreda. Šamponi nižjega cenovnega razreda pogosto vsebujejo vosku podobne sestavine, ki se čez čas lahko preveč nakopičijo na vaših laseh. Mi smo uporabili Biolage od Matrixa, ki je odlična lasna kozmetika. Lahko preizkusite tudi izdelke Paul Mitchell, Chi in ostale priljubljene šampone. Zapomnite si, da obstaja več tipov las in vsaki lasje bodo drugače reagirali na določen šampon. S podaljški je enako, saj so narejeni iz popolnoma naravnih človeških las. Šampon, ki bo ustrezal vam, ni nujno, da bo ustrezal komu drugemo. Zato  različni ljudje preferirajo različne šampone. Najpomembnejša stvar, ki si jo velja zapomniti pri podaljških, je uporaba balzama vsaj po vsakemn drugem umivanju. Za razliko od vaših naravnih las, podaljški nimajo vira, od koder bi lahko črpali vlago. Naravni lasje namreč ves čas proizvajajo olja, zato se naravni lasje sčasoma ne izsušijo preveč. Zato dobro poskrbite za globinsko nego podaljškov, saj boste na ta način ohranili njihovo zdravje in dober izgled.

UMIVANJE PODALJŠKOV

1.KORAK
Prepričajte se, da so vse sponke zapete. Tako se lasje ne bodo vpletali in zatikali vanje

2.KORAK
Splaknite podaljške tako, da z eno roko držite vrh pramena, z drugo roko pa umivate podaljšek in ga zmočite po celi dolžini.

3.KORAK
Splaknite podaljške tako, da z eno roko držite vrh pramena, z drugo roko pa umivate podaljšek in ga zmočite po celi dolžini.

Na poodaljške nanesite vaš najljubši šampon. Mi smo uporabili Biolage »Fiberstrong«, saj zares okrepi lase in prepreči njihovo lomljenje. Dobro našamponirajte.
*Če se sponke zmočijo, ni nič narobe. Sponke so prevlečene, zato ne bodo porjavele. Če želite, da se sponke ne zmočijo, potem vrh podaljška držite z roko, tako da prekrijete sponke. (Kot je prikazano na sliki.)

4.KORAK
Temeljito splaknite podaljške. Najboljše je, če uporabite toplo vodo, saj se bodo pore v lasišču na ta način odprle in absorbirale balzam, ki ga boste uporabili v nadalje.

5.KORAK
Temeljito splaknite podaljške. Najboljše je, če uporabite toplo vodo, saj se bodo pore v lasišču na ta način odprle in absorbirale balzam, ki ga boste uporabili v nadalje.

Iztisnite odvečno vodo iz podaljškov. Nanje nanestie vaš najljublši balzam. Globinska nega je priporočljiva, vsaj pri vsakem drugem umivanju. Mi smo uporabili balzam Biolage »Fiberstrong«. Balzam vtrite v konice podaljškov in se nato pomikajte proti vrhu. Balzam pustite delovati 5-10 minut. Če uporabljate globinsko nego, potem sledite navodilom na embalaži.
Ponovite 4. Korak, da podaljške temeljito sperete.

6.KORAK
Iz podaljškov iztisnite odvečno vodo in jih posušite še z brisačo.

7.KORAK
Podaljše obesite na obešalnik oz. na mesto, kjer se lahko sušijo. Predlagamo, da je najbolje če jih posušite za zraku. Uporaba vročih izdelkov bo vaše podaljške namreč poškodovala. Vendar pa seveda lahko uporabite tudi sušilec za lase, če želite.