Zgodovina Lasnih Podaljškov

Lasni podaljški so v zgodovini poznani dlje časa, kot bi si morda mislili. V prejšnjih stoletjih, so bili podaljški narejeni iz različnih materialov. Podaljški, ki so bili izdelani iz naravnih las, so bili rezervirani zgolj za priviligirane osebe. Dandanes pa so naravni podaljški dostopni prav vsakomur. Skozi čas so lasni podaljški izgubljali in pridobivali na svoji priljubljenosti. Za nekaj časa so celo izginili.

LASNI PODALJŠKI 100 LET NAZAJ (LETO 1900)

Leto 1900

Tudi sto let nazaj je bil ženskam videz pomemben, tako kot danes. V tistih časih pa so bili lasni podaljški razkošje, ki so si ga lahko privoščili le bogati. Podaljške so v tem času pritrdili na lase s pomočjo sponke. Ti podaljški so bili izdelani iz izbranih naravnih človeških las. Na današnjem trgu bi takšni podaljški stali okrog 2200 €.

LASNI PODALJŠKI 150 LET NAZAJ: VIKTORIJANSKA DOBA

Viktorijanska doba je znana po svojih dekadentnih tendencah, ki so veljali tudi na področju las. Leta 1873 je Velika Britanija iz Francije uvozila približno 102 ton podaljškov. Podaljške so nosile tako ženske, kot tudi moški. Bili so znak premožnosti in lepote. Ženske so uporabljale dolge podaljške, da bi ustvarile pričeske v obliki »Apollo vozlov«.

LASNI PODALJŠKI V DOBI STARIH EGIPČANOV

lasni podaljški v dobi starih egipčanov

Lasne podaljške so ljudje uporabljali že zelo zgodaj, v dobi starih Egipčanov. Nisli so jih najpomembnejši ljudje tistega časa, npr. faraoni. Na lase so jih pritrdili s posebnim sistemom pritrjevanja. Za revnejše prebivalce, so bili na voljo cenejši podaljški. Vendar to niso bili človeški podaljški, ampak so v ta namen uporabljali rastlinska vlakna.
Za podaljške, ki jih imamo dandanes, se torej lahko zahvalimo starim Egipčanom, ki so iznašli ta odličen pripomoček za popestritev videza in izdelavo moderne frizure.